Marks & Spencer

Norwich

The scheme features a “living wall” laced with plants to help absorb local pollution and fed by a rain harvest roof system, whilst the glass corner façade maximises light into the store.

The modernised store includes a new café, ‘hot food to go’ area and M&S kitchen – a new café concept currently only available at a selection of M&S stores.

 

This redevelopment programme saw an increase in floor space from 78,000 sq to 116,000 sq ft, making this one of the largest M&S stores in the UK

A number of existing vacant buildings were demolished to make way for construction of the new 5 storey extension

The store also has a new electrical department, expanded homeware and food hall.

The store is situated within the Norwich City Centre Conservation Area, and was subject to Conservation Area Consent as well as Planning Approval for the demolition and construction of the extension. Marks & Spencer continued to trade as normal without closing the store.

Location

Norwich

Architect

Benoy

M&E Consultant

Sustainable Design Solutions

Quantity Surveyor

Gleeds

Structural Engineer

Melliss LLP

One New Change

London

Top

Share